Make your own free website on Tripod.com

Eenhoorns

 

In deze les bespreken we Eenhoorns.
Ik verdeel de les in verschillende stukken.

 

- Inleiding -
- Kleur -
-
Hoorn -
- Huiswerk -
- Beoordeling -

 

Inleiding

Eenhoorns zijn hele magische wezens. Ze zijn heel geschikt voor dingen als toverdranken. Maar, er is één ding die je niet mag gebruiken van de Eenhoorn. Dat is z'n bloed. Dat komt omdat het monsterlijk is om een Eenhoorn te doden. Zodra dat bloed je lippen raakt ben je voor eeuwig vervloekt. Dus ik zou het maar niet drinken. Maar mensen die bereid zijn om alles te winnen en niets te verliezen drinken het bloed. Dat doen ze omdat het bloed ook magische krachten heeft. Het houdt je in leven ook al ben je op sterven na dood.

 

Kleur

De kleur is als ze nog een veulen zijn zilver.
Dat is in jaar 1 en 2. Daarna worden ze langzaam spierwit. Als ze 4 zijn zijn ze volgroeid en worden ze goud. Deze haren zijn ook magisch. Ze worden gebruikt voor toverdranken. De staartharen zijn altijd brons. Na een tijdje, als ze 6 zijn kun je de haren voor toverstokken gebruiken.


De Hoorn

De hoorn heeft veel magische eigenschappen.
Je kunt hem gebruiken voor vele soorten toverdranken. Het resultaat is een zeer krachtige toverdrank. Een voorbeeld is de Verouderingsdrank. 1 druppel is goed voor 1 maand. Meestal wordt de hoorn vermalen. Als je er ragfijn poeder van maakt en er water en een gemalen blad van een mandragora bij doet heb je een zeer goed mengsel tegen wratten. Ook kun je met de hoorn feeksen verslaan en een 2hoorn temmen.
De eenhoorn gebruikt zijn hoorn om zich mee te verdedigen. Er is een eenhoorn 300 jaar geworden door toedoen van die hoorn. De normale leeftijd is 150 à 200 jaar.

!!!Huiswerk!!!

1. Zou jij als je in levensgevaar bent het bloed van een eenhoorn drinken?

2. Wat van de eenhoorn zou je als kern in je toverstaf willen hebben? Je mag alles kiezen.

3. Welke drank van de hoorn van de eenhoorn wil jij drinken. Je mag overal info vandaan halen.

 

De beoordeling hangt af van hoe ik vind dat jij je huiswerk doet. Je kunt in totaal 30 punten verdienen en 9 galjoenen. Ik hou er ook rekening mee in welke afdeling je zit. Je krijgt een cijfer van 1 tot 10 en daar hangt vanaf welk cijfer je krijgt en hoeveel galjoenen.

 

Succes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prof Eenhoorn