Make your own free website on Tripod.com

Huisdieren

 

Hier vind je een gedeelte over huisdieren. Over deze dieren gaan we het hebben:

 

- Kat -
- Hond -
- Feniks -
- Uil -
- Rat -
- Huiswerk -
- Beoordeling -

 

 

Kat

De kat is een dier die al in de oudheid een huisdier van tovenaars en heksen was. Hij is slim en kan zeer goed in het donker kijken. Ook hebben katten magische eigenschappen. Dreuzels weten dit niet. Zij geloven er ook in dat zwarte katten òngeluk brengen! Zwarte katten zijn juist hele lieve huisdieren. Je kunt katten ook veel leren. Ze zijn lief maar soms kunnen ze lastig zijn. Dan bijten ze.

 

Hond

Ook de hond is een lief dier. Je kunt ze ook veel leren. Dreuzels hebben ook vaak honden. Ze zijn lief en kunnen ook waaks zijn. Honden zijn vaak geliefd bij oudere tovenaars. Ze kunnen zichzelf best uitlaten. Je kunt ze veel leren en ze passen op je huis. Op goudgrijp hebben ze ooit ook een 3koppige hond gehad. Hij is verkocht aan een halfreus. Honden zijn ook magisch. Ze kunnen bijv. zichzelf in een mens veranderen. Dit is alleen nog maar een voorbeeld. Ze kunnen zoveel.

 

Feniks

Feniksen zijn overduidelijk magisch! Inplaats van dood te gaan verbranden ze en worden herboren uit de as. Ook al is er een geval waarbij de feniks dood is gegaan. De tranen van een feniks hebben genezende krachten. Dit is een zeer belangrijke eigenschap. Norton Humanda heeft dat erbij in gefokt. Hij haalde (dit wordt een beetje grof) een paar zaadjes bij het eerste feniksmannetje vandaan. Die betoverde hij zodat de tranen van de feniks genezende krachten gaven. Die strooide hij over het vrouwtje van de feniks heen (zo gebeurt dat bij feniksen). En zo is het erbij in gefokt.

 

Uil

Dan nu de uil. De meeste tovenaars hebben vaak een uil. Dat komt omdat ze lief zijn en geschikt om de post te bezorgen. Ze zijn handig en je kunt ze krijgen in alle kleuren en maten. Kijk bij de uilenboetiek om een voorbeeld te krijgen van veel rassen. De waarschijnlijkheid bestaat dat er nog steeds een paar rassen zijn die mensen niet kennen. De heer Marcel Harddrive beweerd dat hij er een stel nieuwe gezien heeft. Een die felrood is en een papegaaiesnavel heeft en een pikzwarte die steltpoten heeft. Hij heeft er foto's van gemaakt. Hij heeft ze nooit meer weer gezien.

 

Ratten

Ratten zijn helemaal uit de mode. Dat komt omdat ze geen enkele nuttige eigenschap hebben. Ze bijten ook vaak. Ze zijn klein. De grootste ooit gezien is 37,4 cm. geworden. Dat was dan ook een reuzenrat... Er zijn niet veel soorten.
De bekendste zijn:

De Witte Rat
De Grijze Rat
De Reuzenrat

De witte ratten zijn wel lief maar een eigenschap van grijze ratten is dat ze wel erg vaak slapen... (Schurfie was er ook één...) Ratten houden van donkere plaatsen. Ze eten soms zelfs een stuk van je toverstaf af!!! Rottige vreetzakken! (is mijn mening)

 

!!! Huiswerk!!!

Hier is het huiswerk dan...

1 - Zoek een van de magische eigenschappen van de kat op en mail die.
2 - Wat kun je honden allemaal leren? Maak een lijstje van 6.
3 - Wat was de reden dat die feniks doodging?
4 - Hoe zou jij die twee rassen uilen noemen die niemand kende?
5 - Noem nog meer rattesoorten.

 

Beoordeling

De beoordeling hangt af van hoe ik vind dat jij je huiswerk doet. Je kunt in totaal 20 punten verdienen en 10 galjoenen. Ik hou er ook rekening mee in welke afdeling je zit. Je krijgt een cijfer van 1 tot 10 en daar hangt vanaf welk cijfer je krijgt en hoeveel galjoenen.

 

Succes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prof Eenhoorn