Make your own free website on Tripod.com

Familie Potter

Harry Potter
Als Harry nog een baby is, worden zijn ouders (beide tovenaars) door de duistere tovenaar Jeweetwel (niemand wil zijn naam noemen, zijn naam is Voldemort) om het leven gebracht. Het is een wonder dat Harry de aanval overleeft, en bovendien verliest Jeweetwel hierna bijna al zijn toverkracht. Harry wordt bij zijn oom en tante ondergebracht. Zijn oom, tante en hun zoon Dirk zijn dreuzels, en willen eigenlijk niks met Harry te maken hebben. Harry wordt verwaarloosd en genegeerd.
Als er op een dag brieven voor Harry komen, houdt oom Herman deze van hem weg. Het huis stroomt vol van de brieven en het gezin vlucht weg. Uiteindelijk krijgt Harry de brief toch in handen dankzij de vriendelijke reus Hagrid. De brief is een uitnodiging dat Harry naar Zweinstein mag. Zweinstein is de school voor Hocus Pocus, tovenarij en hekserij. Wat er op Zweinstein allemaal gebeurt is te lezen in de boeken.

James Potter
De vader van Harry Potter, toen Harry nog een baby was is hij vermoord door Jeweetwel (Voldemort). James Potter heeft ook op Zweinstein gezeten en was een van de slimste leerlingen. Zijn beste vriend op Zweinstein was Sirius Zwarts. Sirius Zwarts wordt er van verdacht dat hij de Potters vermoord heeft in opdracht van Jeweetwel, maar hiervoor is alles te lezen in Harry Potter en de Gevangene van Azkaban.

James Potter had samen met een paar vrienden op Zweinstein een soort club, allemaal konden ze in een dier veranderen, en James was een hert, met de naam "Gaffel". Men zegt dat Harry ontzettend veel op zijn vader lijkt, hij heeft echter de ogen van zijn moeder.

Lily Potter
De moeder van Harry Potter, toen Harry nog een baby was is zij vermoord door Jeweetwel (Voldemort). Lily is de zus van Petunia Duffeling, de tante waarbij Harry een deel van zijn jeugd heeft moeten wonen. Petunia is een dreuzel, Lily een tovenaar. De Duffelingen wilden nooit iets met de Potters te maken hebben, omdat ze zo anders waren.