Make your own free website on Tripod.com

Leraren

Albus Perkamentus
Het schoolhoofd van Zweinstein. Een erg kundig tovenaar, wellicht de beste die er is. Hij is erg rustig en vriendelijk, heeft zilvergrijs haar en lijkt erg oud. (dat issie ook)

Argus Vilder
De concierge van Zweinstein. Hij is een snul, dit ontdekt Harry als hij op zijn kantoor op zijn bureau een spoedcursus toveren vindt. Mevrouw Norks, de kat van Vilder loert overal en als er iets niet in de haak is waarschuwt ze Vilder die er dan gauw op af komt.

Minerva Anderling
Professor Anderling is streng en intelligent. Je kunt haar maar beter te vriend houden. Ze geeft les in Transfiguratie en is tevens afdelingshoofd van Griffoendor.

Alastor "Dwaaloog" Dolleman
De nieuwe leraar Verweer tegen Zwarte Kunsten. Dwaaloog Dolleman is eigenlijk een Schouwer (iemand die volgelingen van Jeweetwel opspoort), maar Perkamentus heeft hem speciaal aangesteld als leraar op Zweinstein. Meer over Dolleman in deel 4.

Professor Banning
Hij geeft les in Spreuken en Bezweringen. Hij is een piepklein tovenaartje dat op een stapel boeken moest gaan staan om over zijn bureau heen te kunnen kijken.

Professor Krinkel
De leraar die in Harry's eerste jaar Verweer Tegen Zwarte Kunsten onderwees. Hij was een nerveuze, stotterende man, die altijd een tulband met knoflook erin droeg. Nu is hij dood.

Professor Stronk
Professor Stronk zorgt voor de lessen kruidenkunde. Ze is een kleine, gezette heks. Professor Stronk is het afdelingshoofd van Huffelpuf.

Professor Kist
Professor Kist was stokoud geweest toen hij op een avond voor het haardvuur in de docentenkamer in slaap viel, en de volgende ochtend had hij zijn lichaam achtergelaten toen hij was opgestaan om les te geven. Hij geeft les in Geschiedenis v/d Toverkunst.

Professor Sinistra
Lerares Astronomie.

Professor Varicosus
Invaller voor Hagrid bij de lessen Verzorging van Fabeldieren.

Professor Vector
Lerares Voorspellend Rekenen.

Sybilla Zwamdrift
Lerares Voorspellingen. Ze heeft een aantal voorspellingen gedaan die uitkwamen. Ze is erg dun, heeft dikke brillenglazen en komt bijna nooit in de grote zaal. Ze heeft ook een mysterieuze stem.

Gladianus Smalhart
Gladianus Smalhart is de zoveelste leraar in Verweer tegen Zwarte Kunsten. Hij heeft vele verhalen geschreven over "zijn" avonturen, maar heeft deze in werkelijkheid nooit beleefd. Hij vindt zichzelf erg goed en denkt dat hij erg beroemd is.

Madame Hooch
De zwerkbal-lerares, grijs haar en gele ogen.

Poppy Plijster
De verpleegster op de ziekenzaal van Zweinstein.

Madame Rommella
De juffrouw van de bibliotheek van Zweinstein.

Remus Lupos
Alweer de derde leraar in Verweer tegen Zwarte Kunsten. Hij ziet er erg verwaarloosd en slecht uit, hoe dat komt lees je in deel 3.

Rubeus Hagrid
Als leerling van Zweinstein is hij van Zweinstein afgestuurd. Hij is een reusachtige harige man, hij is dol op "beestjes" (voor hem zijn de meest gevaarlijke dieren nog "beestjes"). In de eerste twee boeken is hij terreinknecht op Zweinstein, maar in het 3e en het 4eboek is hij leraar in het Verzorgen van Fabeldieren.

Severus Sneep
Leraar in Toverdranken. Hij haat Harry, en dat laat hij merken ook. Hij is afdelingshoofd van Zwadderich. Sneep heeft vroeger bij Harry's vader in de klas gezeten, die ooit zijn leven heeft gered. Dat heeft Sneep hem nooit kunnen vergeven en daarom heeft hij zo'n hekel aan Harry.

Appolonius Stoffer
De concierge op Zweinstein in de tijd dat Ron's ouders op Zweinstein zaten.

Oggy
De jachtopziener op Zweinstein in de tijd dat Ron's ouders op Zweinstein zaten.