Make your own free website on Tripod.com

Overige Personages

 

Ludo Bazuyn
Minister van Magische Sport en Recreatie. Bazuyn is vroeger een keer te recht gesteld vanwege het doorgeven van informatie aan Voldemort. Hij had dit echter niet met opzet gedaan dus is daarvan vrijgesproken. Hij was ook een uitstekende zwerkbalspeler bij de Winterpayne Wasps.

Boris de Beteuterde
Een warrige tovenaar met zijn handschoenen verkeerdom aan. Hiervan staat een standbeeld in Zweinstein.

Goof Blikscha
Bestuurder van de Collectebus.

Ali Bobo
Een handelaar in vliegende tapijten die het er niet mee eens is dat Arthur Wemel een verbod op vliegende tapijten ingesteld heeft.

Fleur Delacour
Leerling van Beauxbatons. Zij is de Kampioen van Beauxbatons en doet mee aan het Toverschool Toernooi. In haar familie zit Glamorgana-bloed.

Antonin Dolochov
Een van de volgelingen van Voldemort die is opgepakt en in Azkaban verblijft.

Cornelis Droebel
Minister van Toverkunsten, hij is erg bezorgd als bekend is dat Sirius Zwarts ontsnapt is uit Azkaban.

Nicolaas Flamel
Hij is de maker van de Steen der Wijzen samen met Perkamentus.

Fridwulfa
Een reuzin, de moeder van Rubeus Hagrid.

Barend Kannewasser
De vader van Carlo Kannewasser. Barend werkt voor het Departement van Toezicht op Magische Wezens.

Professor Karkarov
Het hoofd van Klammfels, een andere toverschool. Karkarov is een dooddoener geweest.

Max Knelbreuk
Hij werkt bij het Comité Experimentele Bezweringen.

Barto Krenck jr.
De zoon van Barto Krenck sr., Barto jr. is door zijn eigen vader te recht gesteld toen bekend was dat hij voor Voldemort werkte. Later is hij uit Azkaban bevrijdt door een wisseltruc met zijn moeder en is na een tijdje weer op zoek naar Voldemort gegaan en heeft voor hem op Zweinstein geregeld dat Voldemort Harry Potter in handen kreeg door een wisseltruc uit te voeren met Dwaaloog Dolleman. Op het einde krijgt Krenck jr. de Kus van de Dementor.

Barto Krenck sr.
Minister op het ministerie van Toverkunst. Hij vecht tegen duistere magie en heeft zelf zijn eigen zoon te recht gesteld. Krenck wordt vermoord door Voldemort, omdat hij de plannen van Voldemort wist en ze aan Perkamentus wilde gaan vertellen.

Berta Kriel
Ze werkte op kantoor bij het Ministerie van Toverkunst. Ze ontdekte dat Meneer Krenck zijn zoon in huis verborgen hield. Later toen ze in Albanie was zag ze Peter Pippeling en heeft hij haar meegenomen naar Voldemort. Voldemort heeft alle informatie uit haar gehaald en haar daarna vermoord.

Viktor Kruml
De zoeker van het Bulgaarse Zwerkbal team. Ook hij is een van de 4 kampioenen op het Toverschool Toernooi. Kruml is een leerling van Klammfels, een andere toverschool ergens in het noorden. Kruml wordt verliefd op Hermelien.

Levenius Lorrebos
Een bezoeker van het WK Zwerkbal.

Lucius Malfidus
De vader van Draco Malfidus, hij verwent zijn zoon en zorgt ook bijna dat Scheurbek de Hippogrief wordt geëxecuteerd. Hij staat aan de kant van Voldemort. Lucius Malfidus is een Dooddoener (oftewel volgeling van Voldemort).

Narcissa Malfidus
De moeder van Draco Malfidus en de vrouw van Lucius Malfidus. Ze is blond en slank en zou er leuk uit hebben gezien als ze niet constant een gezicht trok alsof ze iets smerig rook.

Olympe Malamour
Madame Mallemour is het hoofd van Beauxbatons, de Franse toverschool. Ze is een halfreus net als Hagrid.

Hassan Moestafa
Scheidsrechter bij de finale van het WK Zwerkbal. Hij is een kleine magere tovenaar, volkomen kaal met een snor.

Meneer Obalonsk
De Bulgaarse minister van Toverkunst

Meneer Olivander
Maker van toverstokken aan de Wegisweg.

Desiderius Perkamentus
De broer van Albus Perkamentus. Hij is ooit vervolgd wegens het uitspreken van ongepaste bezweringen over een geit.

Peter Pippeling
De alias van Peter Pippeling is Wormstaart. Hij zat bij James Potter en Sirius Zwarts in de klas. Hij leek altijd hun beste vriend, maar in werkelijkheid is hij degene die James en Lily Potter vermoord heeft in opdracht van Voldemort. Peter Pippeling verandert in rat (Schurfie) daarna zodat iedereen denkt dat hij dood is. Peter Pippeling ontsnapt weer. Peter helpt Voldemort om weer op krachten te komen..

Rita Pulpers
Journaliste van de Ochtendprofeet. Ze maakt gebruik van een Fantaciteer Veer, die voor haar artikelen omtoverd in sensationele artikelen. Soms bespioneert ze mensen in de vorm van een tor. Ze is een niet geristreerde faunaat.

Augustus Ravenwoud
Een van Voldemorts volgelingen. Hij werkte op het Departement van Mystificatie.

Edwin Roselier
Een volgeling van Vordemort, die al overleden is.

Madame Rosmerta
De waardin van De Drie Bezemstelen in Zweinsveld.

Meneer Stavlov
Een maker van toverstokken.

Sjaak Stuurman
Conducteur van de Collectebus.

Hendrik Vendelier
Hij is een Revalideur, lid van het Trauma Team bij Toverongevallen.

Marten Asmodom Vilijn
De echte naam van Voldemort, zet de letters in een andere volgorde en je krijgt: Mijn naam is Voldemort.

Voldemort
Voldemort, de slechte tovenaar, heeft via Pippeling Harry's ouders vermoord en probeerde Harry ook te vermoorden, maar dat is hem niet gelukt, ondanks dat Harry nog maar een baby was. Na zijn poging om Harry te doden is hij vrijwel al zijn toverkracht verloren.

Miranda Wiggelaar
Schrijfster van het Standaard Spreukenboek (alle niveaus).

Horus Windgoud
Hoofd van de Kobold-contactgroep.

Sirius Zwarts
Iedereen dacht dat hij degene was die de aanslag op de Potters had gepleegd. Daarvoor heeft hij jarenlang gevangen gezeten in Azkaban, de ergste gevangenis die er maar is. Hij was James' beste vriend op Zweinstein en is tevens Harry's peetvader. Ook Harry dacht dat Sirius Zwarts zijn ouders had vermoord, maar niets hiervan bleek waar te zijn. Sirius is een faunaat en kan in een zwarte hond veranderen. In deel vier moeten Harry, Ron en Hermelien hem Snuffel noemen als ze over hem praten.