Make your own free website on Tripod.com

Braakbals Uilenboetiek

 

Goededag!!!
U komt hier om een uil te kopen? Of kijkt U gewoon even rond?
Kijkt U maar even of U er eentje ziet die U graag wilt hebben.
Hier staan de uilen. Van elke soort 1. Hier kunt U de uilensoorten zien. Als U de keuze gemaakt hebt krijgt U er 1 van die soort mee.

Dit is de sneeuwuil. Ze is lief, betrouwbaar, sterk en kan ook zware lasten dragen. Maar kijk uit, ze is snel beledigd! Ze moet ook goed verzorgd worden en ze heeft veel aandacht nodig.

 

Prijs: 5 galjoenen

Dit is de bosuil. Ze is kleiner maar heeft scherpe ogen en ze is behoorlijk snel. Deze soort raakt snel aan haar eigenaar/eigenaresse gewend. Ze zijn er niet voor om zware vrachten te dragen.

 

Prijs: 3 galjoenen

En hier is de kerkuil. Zij zijn weer iets groter.
Het is ook een lieve soort. Aanhankelijk en heel snel. Ze zijn heel sterk en kunnen zware vrachten dragen. Ze is ook zorgzaam en kan zelfs ook hulp halen als het nodig is. Kortom, ze zijn heel slim en handig.

 

In de aanbieding! Prijs: Van 6 galj. naar 3 galj.!

Hier staat de konijnuil. Een zeer zeldzame soort. Ze kijken goed in het donker. Ze zijn ook best klein. Daar kun je dus ook uithalen dat ze geen zware dingen kunnen dragen. De veren moeten goed verzorgd worden. Dan zal ze ook heel aanhankelijk zijn.

 

Prijs: 3½ galjoen

Een prachtige grote uil! De Oehoe! Zeer slim en lief. Maar ze is ook heel eigenwijs. Dat kan soms een nadeel zijn. Ze vliegen snel en ook lange afstanden. Je kunt ze gerust een bezem of zo meesturen.

 

Prijs: 5 galjoenen

Hier zie je de oeraluil. Deze soort is totaal anders dan de rest. Dom en soms gemeen. Maar de voordelen zijn; ze zijn rustig en snel en behendig.

 

Prijs: 2½ galjoenen

En hier is de steenuil. Zij heeft scherpe ogen, een goed stel poten en een goed stel hersens!
Het is een bijzondere soort.... Dat komt:
Hij heeft scherpe nagels en snavel, is ook best veelvoorkomend, behendig en handig.
In één woord: een mooi dier!!

 

Prijs: 6 galjoenen

Zo, zo.... En dit is een velduil. Een klein beest die niet zo goed kan vliegen in bossen, en zoals de naam al zegt, wel op velden. Op een boerderij is dit een ideaal dier maar als je in een bos woont kun je beter een ander nemen...

 

Prijs: 3½ galjoenen

Vervolgens: de Ruigpootuil. Sterke poten en snavel en sluitende veren waardoor hij ook een goede vlieger in de regen is. Het is geen watje, hij kan veel aan. Maar alleen; zon vind hij vreselijk.
O,ja, hij is vrij klein (de uil hier zit nu wel in-elkaargedoken...).

 

Prijs: 3 galjoenen

Hier staat een andere uil. Deze soort heeft geen naam. Je kunt natuurlijk altijd een naam insturen... Dit is een minder goede soort. Maar voor tovenaars die niet genoeg geld hebben is hij goed genoeg.....

Prijs: ½ galjoen

En, tenslotte; de Ransuil. Hij ziet er vreemd uit, maar hij is heel lief en trouw. In het wild kom je hem niet vaak tegen.... Ze zijn heel schuw. Ze houden van een boomstronk om op te zitten. Als je dat hebt is hij helemaal gelukkig! Hij vliegt met veel lawaai, maar hij vliegt zo hoog dat niemand hem kan zien...

 

Prijs: 4 galjoenen

 

Weet jij een naam om de uilzondernaam te noemen?
Stuur de naam dan naar mij.
De leukste word de naam voor de uil.

Succes!!!!!

Als je een keuze gemaakt hebt dan moet je ook een mailtje sturen.